Güncel

YABAN MERSİNİ, GOJİ BERRY VE ARON­YA DİKİMİ YA­PIL­DI

Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ‘Aydın Çift­çi Mer­ke­zi’nde Aydın ta­rı­mı­na yeni soluk ge­tir­me­ye devam edi­yor

Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan Ay­dın­lı üre­ti­ci­le­re hiz­met ver­mek üzere ha­ya­ta ge­çi­ri­len "Aydın Çift­çi Mer­ke­zi"nde her geçen gün yeni ve al­ter­na­tif tarım ürün­le­ri­nin araş­tır­ma di­kim­le­ri­ne ve üre­tim­le­ri­ne devam edi­li­yor. Geçen yıl­lar­da na­ren­ci­ye çe­şit­le­ri, çe­şit­li mey­ve­ler ve sakız ağacı di­ki­mi ya­pı­lan mer­kez­de bu kez eko­no­mik de­ğe­ri yük­sek yaban mer­si­ni, goji berry ve aron­ya di­ki­mi ya­pıl­dı. Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Özlem Çer­çi­oğ­lu, Aydın ta­rı­mı­nı al­ter­na­tif ürün­ler­le bu­luş­tur­ma­ya devam ede­cek­le­ri­ni söy­le­di.

Aydın'ın ve­rim­li top­rak­la­rın­da üre­ti­len tarım ürün­le­ri­nin ya­nın­da al­ter­na­tif ve eko­no­mik de­ğe­ri yük­sek yeni tarım ürün­le­ri­nin de­ne­me di­kim­le­ri­nin ya­pıl­dı­ğı "Aydın Çift­çi Mer­ke­zi", Tür­ki­ye’de sa­de­ce sı­nır­lı böl­ge­ler­de üre­ti­mi ya­pı­lan bit­ki­le­re ev sa­hip­li­ği yap­ma­ya devam edi­yor. Al­ter­na­tif ürün­le­rin üre­til­me­si ko­nu­sun­da Aydın çift­çi­si­ne ön­der­lik yap­ma­ya devam ede­cek­le­ri­ni ifade eden Baş­kan Çer­çi­oğ­lu, yakın za­man­da is­te­yen çift­çi­le­re uy­gu­la­ma­lı eği­tim­ler de ve­ri­le­ce­ği­ni söy­le­di.

“Aydın Çift­çi Mer­ke­zi”nde Ata To­hum­la­rın­dan sebze üre­ti­mi de ya­pıl­dı­ğı­nın al­tı­nı çizen Baş­kan Çer­çi­oğ­lu, Aydın ta­rı­mı­nı daha da ile­ri­ye ta­şı­mak için ça­lış­ma­ya devam et­tik­le­ri­ni söy­le­di. Aydın'da üre­ti­len tarım ürünü yel­pa­ze­si­ni daha da ge­niş­let­mek is­te­dik­le­ri­ni ifade eden Baş­kan Çer­çi­oğ­lu; yaban mer­si­ni, goji berry ve aron­ya­nın ya­pı­la­cak araş­tır­ma ve de­ne­me üre­tim­le­rin­den sonra çift­çi­le­re al­ter­na­tif ürün ola­ca­ğı­nı ümit et­tik­le­ri­ni be­lirt­ti.