Ekonomi

Sarıçay Barajı yükseliyor

Devlet Su İşleri yatırımları arasında yer alan Söke ile Kuşadası ilçelerinin su ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacak olan Sarıçay Barajı’nda çalışmalar devam ediyor.


Barajın tamamlanması ile birlikte 20 milyon 750 bin metreküp içme suyu sağlanacak ve barajın tamamlanması ile birlikte 20 milyon 750 bin metreküp içme suyu sağlanacak. Çalışmaları yerinde takip eden DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Devlet Su işleri 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bölge Müdürümüz Emrah Köleoğlu, beraberinde DSİ İç Denetim Birimi Başkanlığı İç Denetçileri Tolga Özen Güneş, Ayşe Nilay Yavuz, Özgüven Altun ile Bölge Müdür Yardımcımız İnan Gündüz ve Şube Müdürlerimizden oluşan heyet Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Sarıçay Barajında devam eden çalışmalarda incelemelerde bulundu” ifadeleri kullanıldı.

Söke’ye bağlı Bağarası ve Çalışlı Mahallelerin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilmeye başlayan Sarıçay Barajı, silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde olup, temelden 125 metre yüksekliğe ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak. Sarıçay Barajı inşaatında sağ sahil ve talveg kazıları tamamlanırken, sol sahil kazısı ve talveg diş betonu döküm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sarıçay Barajı ve bileşenlerinin tamamlanmasıyla Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ile Güzelçamlı Mahallelerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyunu temin edilecek.