yaşam

KUAKMER SÖYLEŞİLERİNİN YENİ KONUĞU MUCİZE ÖZÜNAL OLDU

Düzenlediği etkinliklerle Kuşadalı sanatseverleri çatısı altında toplayan KUAKMER her hafta yeni bir konukla söyleşi etkinliklerine devam ediyor. Bu haftanın konuğu edebiyatçı Mucize Özünal oldu.

KUAKMER’de Mucize Özünal’la , postmodernizmin edebiyataetkilerini eleştirel bir dille ifade ettiği bir söyleşi gerçekleştirildi.

Mucize Özünal

1947'de Çamlıca'da doğdu. Ankara Üniversitesi HukukFakültesini bitirdi. Savcı ve avukat olarak çalıştığı zaman içerisindeAnadolu'yu ve Anadolu insanını gözlemledi ve birikimlerini yazıya döktü.Edebiyata ilk girişi öykü ile oldu ve roman ile devam etti.

ilk öyküsü 1965 yılında yayımlandı. Çeşitli dergilerdeçıkan öykülerini "Kızkovalayan", "Park Öyküleri" ve"Gün tutulması Öyküleri" adlı kitaplarda topladı. Öyküleriyle DünyaPEN Yazarlar Derneği Öykü Ödülü'ne değer görüldü.

"Alayın Kızları" adlı romanı Can Yayınlarınınİlk Roman Ödülü, "Kara Cümle" adlı yaşam öyküsel roman dosyası TudemEdebiyat Ödülü kazandı. Ardından Yıldızlar Karması Üçlemesi olarak "DarKöprünün Dervişi", "Kalpak ve Kartal" isimli romanları geldi.

Eserleri: KullanılmışHayat - Roman - Can Yayınları, Alayın Kızları - Roman - Can Yayınları, KaraCümle - Tudem Yayınları, Dar Köprünün Dervişi - Tudem Yayınları

Gün Tutulması Öyküleri - Kaynak Yayınları

Kızkovalayan

Park Öyküleri

Semender Söylencesi

Aşk Zamana Doğar

Sahte Şafak

Kalpak ve Kartal

Gece Sevgilisi