Güncel

Milli Park yö­ne­ti­mi zi­ya­ret­çi­le­rin uy­ma­sı ge­re­ken ku­ral­la­rı tek­rar ha­tır­lat­tı

Büyük Men­de­res Del­ta­sı Dilek Ya­rı­ma­da­sı Milli Parkı yö­ne­ti­mi, parkı zi­ya­ret eden va­tan­daş­la­rın mut­lak bir şe­kil­de uy­ma­la­rı ge­re­ken ku­ral­la­rı tek­rar ha­tır­la­ta­rak ka­mu­oyuy­la pay­laş­tı.

Milli Park yö­ne­ti­min­den ya­pı­lan açık­la­ma şöyle; “ Bazı sos­yal medya ku­ru­luş­la­rın­da ve in­ter­net med­ya­sın­da mak­sa­dı ve kay­na­ğı be­lir­siz bazı ha­ber­le­rin dü­zel­til­me­si ve va­tan­daş­la­rı­mı­zı bil­gi­len­dir­mek ama­cıy­la bu pay­la­şım za­ru­ri ol­muş­tur.

1-Mil­li Par­kı­mız­da her­ke­sin ya­nın­da ge­tir­di­ği man­ga­lı ya­ka­bi­le­ce­ği bir uy­gu­la­ma ke­sin­lik­le ya­sak­tır.

Ön­ce­ki yıl­lar­da ol­du­ğu gibi, res­to­ran ve büfe alan­la­rın­da bu­lu­nan ve iş­let­me­ci ta­ra­fın­dan sı­nır­lan­dı­rıl­mış alan­da gö­rev­li­si eş­li­ğin­de 1 adet ız­ga­ra hiz­me­tiy­le zi­ya­ret­çi­le­ri­miz yan­la­rın­da ge­tir­dik­le­ri ürün­le­ri pi­şi­re­bi­lir­ler.

2-Ye­ni­le­nen tüm te­sis­le­ri­miz et­ra­fın­da yan­gın sön­dür­me ve ön­le­me amaç­lı Hid­rant Hat­la­rı ve Su De­po­la­rı İşlet­me­ci ta­ra­fın­dan tesis edi­le­cek­tir.

3-Tu­rizm İşlet­me Bel­ge­si alın­ma­sı şar­tıy­la sa­de­ce bi­rin­ci koy­da­ki res­to­ran ala­nın­da aile olan mi­sa­fir­le­ri­mi­ze dönük re­zer­vas­yon­lu res­to­ran hiz­me­ti Ku­şa­da­sı İlçesi Mülki İda­re­si ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen genel tu­rizm ça­lış­ma sa­at­le­ri­ne tabi ola­bi­le­cek­tir.

Milli Park Mü­dür­lü­ğü ola­rak , mev­zu­at çer­çe­ve­sin­de ya­pı­lan tüm fa­ali­yet­ler 24 saat de­net­len­mek­te ve Milli Par­kı­mı­zın ko­run­ma­sı hu­su­sun­da en yük­sek se­vi­ye­de has­sa­si­yet için­de bu­lu­nul­mak­ta­dır.

İçin­den geç­ti­ği­miz has­sas dö­nem­ler­de hal­kı­mı­za yan­lış bil­gi­ler ve­re­rek olum­suz algı ya­rat­mak is­te­yen­le­rin yalan ya da yan­lış haber ve pay­la­şım­la­rı­nı dü­zelt­me­le­ri, aksi halde ge­rek­li yasal iş­lem­le­rin­de baş­la­tı­la­ca­ğı bi­lin­me­li­dir. Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.