Güncel

BELEDİYEDE TOPLU SÖZ­LEŞ­ME SEVİNCİ

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne bağlı Per­so­nel A.Ş ile Be­le­di­ye İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da sür­mek­te olan toplu iş gö­rüş­me­le­ri­nin uz­laş­ma ile so­nuç­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan im­za­la­nan toplu iş söz­leş­me­si ha­lay­lar­la kut­lan­dı.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne bağlı Per­so­nel A.Ş ile Türk-İş’e bağlı Be­le­di­ye-İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da 730 iş­çi­yi il­gi­len­di­ren toplu iş söz­leş­me­si gö­rüş­me­le­ri ne­ti­ce­sin­de 3 bin 100 TL olan en düşük işçi ma­aşı­nın 5 bin 435 TL’ye yük­sel­til­me­si ça­lı­şan­lar ara­sın­da bay­ram ha­va­sı ya­rat­tı. Uz­laş­ma­nın sağ­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Ana Hiz­met Bi­na­sı önün­de bir imza tö­re­ni dü­zen­len­di. Tö­re­ne Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Özlem Çer­çi­oğ­lu, CHP Aydın Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Yıl­dız, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, CHP Ku­şa­da­sı İlçe Baş­ka­nı Meh­met Gür­bi­lek, be­le­di­ye baş­kan yar­dım­cı­la­rı, be­le­di­ye mec­lis üye­le­ri ve Be­le­di­ye İş Sen­di­ka­sı Aydın Şu­be­si yö­ne­ti­ci­le­ri ka­tıl­dı. Tö­ren­de Per­so­nel A.Ş iş­çi­le­ri, el­le­rin­de ta­şı­dık­la­rı “Bir­lik­te Güç­lü­yüz”, “An­la­dık ki Yal­nız De­ği­liz” ya­zı­lı dö­viz­ler­le her zaman ken­di­le­ri­ne des­tek olan iki be­le­di­ye baş­ka­nı­na te­şek­kür etti.

“TOPLU İŞ SÖZ­LEŞ­MEMİZ HA­YIR­LI, UĞUR­LU OLSUN”

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, gö­re­ve gel­dik­le­ri gün­den bu yana Tür­ki­ye’de ve dün­ya­da ola­ğa­nüs­tü ko­şul­la­rın hâkim ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek şöyle ko­nuş­tu: “Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak bu ko­şul­la­ra boyun eğ­me­den siz­ler­le be­ra­ber ça­lış­ma­ya ve hiz­met üret­me­ye devam ettik. Siz­ler bu sü­reç­te gös­ter­di­ği­niz emek ve fe­da­kâr­lık ile gü­cü­mü­ze güç kat­tı­nız. 2022 yı­lı­na gel­di­ği­miz­de ise savaş ko­şul­la­rı­nı arat­ma­yan bir eko­no­mik kriz ile karşı kar­şı­ya kal­dık. Ancak tüm bu olum­suz­luk­la­ra rağ­men siz­ler için en iyi­si­ni yap­ma­ya ça­lış­tık. Ül­ke­mi­zi saran yan­gın için­de siz­le­rin re­fa­hı­nı nasıl yük­sel­te­bi­le­ce­ği­mi­zin he­sa­bı­nı ti­tiz­lik­le yap­tık. Dev­le­tin açık­la­dı­ğı as­ga­ri üc­re­tin üze­rin­de bir ücret vaat ettik. Enf­las­yo­nun her geçen gün art­ma­sı ne­de­niy­le toplu iş gö­rüş­me­si sü­re­ci uzadı. Tec­rü­be­si­ne, ön­gö­rü­sü­ne so­nu­na kadar gü­ven­di­ğim, her zaman ar­ka­mız­da duran Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Özlem Çer­çi­oğ­lu’nun ma­sa­sın­da sen­di­ka­mız­la el sı­kış­tık ve be­le­di­ye­miz­de en düşük işçi maaşı 5 bin 435 TL oldu. Bun­dan do­la­yı büyük bir mut­lu­luk ve kı­vanç du­yu­yo­ruz. Tüm mesai ar­ka­daş­la­rı­ma ve sen­di­ka yö­ne­ti­mi­mi­ze gös­ter­dik­le­ri an­la­yış ne­de­niy­le te­şek­kür edi­yo­rum. Bu sü­re­ce aktif ola­rak ka­tı­lan ve des­te­ği­ni biz­ler­den esir­ge­me­yen Özlem Baş­ka­nı­mı­za ve bugün biz­le­ri yal­nız bı­rak­ma­yan Aydın Mil­let­ve­ki­li­miz Sayın Hü­se­yin Yıl­dız’a da te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum.

ÇERÇİOĞLU; “BİRLİKTE GÜÇ­LÜ­YÜZ”

Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Özlem Çer­çi­oğ­lu ise Per­so­nel A.Ş ile Be­le­di­ye İş ara­sın­da im­za­la­nan toplu iş söz­leş­me­si­nin ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­ye­rek “Allah na­zar­lar­dan, kem göz­ler­den sak­la­sın. Siz­ler gece de­me­den, gün­düz de­me­den ça­lı­şı­yor, bu kent için hiz­met üre­ti­yor­su­nuz. Ku­şa­da­sı halkı siz­le­rin ça­lış­ma­sın­dan çok mem­nun. Biz­ler siz­ler­le güç­lü­yüz. Ku­şa­da­sı’na bu­gü­ne kadar 302 mil­yon TL ya­tı­rım yap­mı­şız. Ama el­bet­te ki yet­mez. Si­zin­le bir­lik­te bu kente hiz­met ede­ce­ği­miz daha uzun yıl­lar var önü­müz­de. Çok daha iyi şart­lar­da im­za­la­ya­ca­ğı­mız nice nice toplu söz­leş­me­le­re” diye ko­nuş­tu. Per­so­nel A.Ş iş­çi­le­ri aile­le­ri ile bir­lik­te Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ve­ri­len iftar ye­me­ği­ne ka­tıl­dı.