Güncel

ADÜ’de ba­ğım­lı­lık ça­lış­ta­yı

Da­vut­lar MYO’da narko genç­lik eği­ti­mi ger­çek­leş­ti

Aydın Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si (ADÜ) Da­vut­lar Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu’nda (MYO) dü­zen­le­nen ‘Madde Ba­ğım­lı­lı­ğı ile Mü­ca­de­le­de Narko Genç­lik Eği­ti­mi’ ger­çek­leş­ti.

Öğ­ren­ci­le­rin yoğun ilgi gös­ter­di­ği eği­tim­de, Aydın ve Ku­şa­da­sı Nar­ko­tik Şube Mü­dür­lü­ğü’nden gelen Polis Me­mur­la­rı Nilay Ya­va­şoğ­lu ve Meh­met Pal­dım ger­çek ha­yat­tan ör­nek­ler­le bilgi verdi.

Uyuş­tu­ru­cu mad­de­ler, çe­şit­le­ri ve bu mad­de­le­rin vü­cu­da et­ki­le­ri hak­kın­da bilgi veren Meh­met Pal­dım, top­lum­sal bi­linç oluş­tu­rul­ma­sı ve et­raf­ta olan olay­la­ra karşı du­yar­lı olun­ma­sı­nın öne­mi­ne de­ğin­di. Uyuş­tu­ru­cu madde ile il­gi­li doğru bi­li­nen yan­lış­lar ve yan­lış bi­li­nen doğ­ru­lar üze­ri­ne ko­nu­şan Pal­dım, ya­pıl­ma­sı ge­re­ken­le­ri öğ­ren­ci­le­re örnek olay­lar eş­li­ğin­de ak­tar­dı.

Öğ­ren­ci­le­rin so­ru­la­rı­nın ce­vap­lan­ma­sı ile devam eden eği­tim, ko­nuş­ma­cı­la­ra te­şek­kür bel­ge­le­ri­nin tak­dim edil­me­si ile sona erdi.