Güncel

Sel­çuk’ta hukuk iş­le­ri ka­dın­lar­dan so­ru­la­cak

Efes Sel­çuk’ta ka­dın­la­ra yö­ne­lik Temel Hukuk Eği­ti­mi devam edi­yor. Efes Sel­çuk Be­le­di­ye­si Eşit­lik Bi­ri­mi ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da ka­dın­lar için dü­zen­le­nen Temel Hukuk Eği­ti­mi son ola­rak Efes Sel­çuk’un Zey­tin­köy ma­hal­le­sin­de dü­zen­len­di.

Eği­ti­me ka­tı­lan ka­dın­la­ra Avu­kat Zü­bey­de Aksay ve Avu­kat N. Ece Uncu Dan­yıl­dız ta­ra­fın­dan Temel Hukuk Bil­gi­le­ri, Aile Hu­ku­ku, Miras Hu­ku­ku, İş Söz­leş­me­le­ri, Sav­cı­lık Baş­vu­ru Sü­reç­le­ri ve Tü­ke­ti­ci Hak­la­rı­nın Ko­run­ma­sı gibi konu baş­lık­la­rın­da ka­dın­la­ra bilgi ve­ril­di.

Daha önce Efes Sel­çuk Be­le­di­ye­si Ahmet Taner Kış­la­lı Sa­lo­nu’nda dü­zen­le­nen eği­tim önü­müz­de­ki gün­ler­de de Efes Sel­çuk’un köy­le­rin­de devam edecek. Efes Sel­çuk Be­le­di­ye mec­li­sin­den çıkan ka­rar­la ku­ru­lan Eşit­lik Bi­ri­mi ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da ka­dın­la­ra yö­ne­lik dü­zen­le­nen Temel Hukuk Eği­ti­mi ile ka­dın­la­rın aile içe­ri­sin­de ve sos­yal ha­yat­ta hu­ku­ki bir sü­re­ce dahil ol­ma­sı ge­rek­ti­ğin du­rum­lar­da daha bi­linç­li ol­ma­sı amaç­la­nı­yor. Eği­ti­me ka­tı­lan ka­dın­la­ra ay­rı­ca Kadın Da­ya­nış­ma Mer­ke­zi’nde ve­ri­len psi­ko­lo­jik ve hu­kuk­sal da­nış­man­lık hiz­met­le­ri hak­kın­da da bilgi ve­ril­di.