Güncel

Aydın’da “Zirai kay­nak­lı kir­li­lik” ko­nu­su gö­rü­şül­dü

Aydın İl Su Yö­ne­ti­mi Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu'nun oluş­tur­du­ğu, "Zirai kay­nak­lı kir­li­lik kont­ro­lü ko­mis­yo­nu" Mart ayı top­lan­tı­sı­nı, Aydın Tarım ve Orman İl Mü­dür­lü­ğü, İncir top­lan­tı sa­lo­nun­da ger­çek­leş­tir­di.

Top­lan­tı­ya Aydın Tarım ve Orman İl Müdür Yar­dım­cı­sı Yıl­maz Boz­kır Baş­kan­lık yaptı. Diğer ka­tı­lım­cı­lar Aydın Tarım ve Orman İl Şube Mü­dü­rü Mus­ta­fa Önkol, DSİ 21. Bölge Mü­dür­lü­ğü, Söke Ovası Su­la­ma Bir­li­ği, Ata­ey­mir Su­la­ma Ko­ope­ra­ti­fi tem­sil­ci üye­le­ri ve il­gi­li tek­nik per­so­nel­ler­den oluş­tu. Aydın Tarım ve Orman İl Mü­dür­lü­ğü’nden ya­pı­lan sos­yal medya açık­la­ma­sın­da; “Top­lan­tı­da; ko­mis­yo­nun 2021/2 nolu Eylül ayın­da almış ol­du­ğu ka­rar­lar ve İl Mü­dür­lü­ğü­müz­ce yü­rü­tü­len fa­ali­yet­le­rin ger­çek­leş­me du­rum­la­rı üye­le­re su­nul­muş­tur.

Etkin Su Kul­la­nı­mı ve İyi Tarım Uy­gu­la­ma­la­rı ko­nu­la­rın­da de­ğer­len­dir­me­ler ya­pı­la­rak ka­rar­lar alın­mış­tır.

Ay­rı­ca Bitki Ko­ru­ma ve Bes­le­me Ürün­le­ri­nin Am­ba­laj Atık­la­rı­nın Top­lan­ma­sı ve Ber­ta­ra­fı ko­nu­sun­da Va­li­li­ği­miz Ya­tı­rım İzleme ve Ko­or­di­nas­yon Baş­kan­lı­ğı (YİKOB), Aydın Ti­ca­ret Odası ve Aydın Ti­ca­ret Bor­sa­sı­nın kat­kı­la­rıy­la 01.07.2021 ta­ri­hi iti­ba­riy­le uy­gu­la­ma­ya ko­nu­lan 3 yıl sü­re­li proje kap­sa­mın­da 9 aylık sü­re­de he­def­le­rin yüzde 40'ına ula­şıl­mış­tır. Proje ile top­rak ve su kay­nak­la­rı üze­rin­de­ki kir­li­lik yü­kü­nün ha­fif­le­til­me­si he­def­len­mek­te­dir” de­nil­di.