Güncel

Baş­kan Günel: her zaman işçilerimizin ya­nın­da­yız

Kuşadası Belediyesi’nde Toplu İş Görüşmeleri uzlaşma ile sonuçlandı Ku­şa­da­sı Belediyesi’nde En Düşük İşçi Maaşı 5 Bin 435 TL Oldu

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ile Be­le­di­ye-İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da sür­mek­te olan toplu iş söz­leş­me­si gö­rüş­me­le­ri uz­laş­ma ile so­nuç­lan­dı. 11 Nisan Pa­zar­te­si günü dü­zen­le­necek bir tö­ren­le im­za­la­na­cak olan söz­leş­mey­le en düşük işçi maaşı 5 bin 435 TL’ye yük­sel­til­di. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, toplu iş gö­rüş­me­le­ri­nin uz­laş­ma ile so­nuç­lan­ma­sın­dan do­la­yı mut­lu­luk duy­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek “Her zaman iş­çi­le­ri­mi­zin ya­nın­da­yız” dedi. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne bağlı Per­so­nel A.Ş ile Türk-İş’e bağlı Be­le­di­ye-İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da 730 iş­çi­yi il­gi­len­di­ren toplu iş söz­leş­me­si gö­rüş­me­le­ri so­nuç­lan­dı.Per­so­nel A.Ş yö­ne­ti­mi ile Be­le­di­ye-İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da va­rı­lan 3 yıl­lık an­laş­ma­ya göre 3 bin 100 TL olan en düşük işçi maaşı 5 bin 435 TL’ye yük­sel­ti­lir­ken Nisan ve Ekim ay­la­rın­da 12’şer gün­lük ik­ra­mi­ye öden­me­si­ne karar ve­ril­di. Söz­leş­mey­le saha per­so­ne­li­nin yap­tık­la­rı işin ris­ki­ne ve ni­te­li­ği­ne göre ek ödeme al­ma­la­rı da ka­ra­ra bağ­lan­dı. Yıl­lık ücret artış oranı ise olu­şa­cak enf­las­yon farkı kar­şı­sın­da ek ola­rak yüzde 2 ola­rak be­lir­len­di. Toplu iş gö­rüş­me­le­ri­nin uz­laş­ma ile so­nuç­lan­ma­sı Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ça­lı­şan­la­rı ta­ra­fın­dan mem­nu­ni­yet­le kar­şı­lan­dı.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’nin tüm ça­lı­şan­la­rı ile büyük bir aile ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek “Bir sü­re­dir Be­le­di­ye-İş Sen­di­ka­sı ile sür­dür­dü­ğü­müz toplu iş gö­rüş­me­le­ri­nin uz­laş­ma ile so­nuç­lan­ma­sı mut­lu­luk ve­ri­ci. Biz eme­ğin en yüce değer ol­du­ğu­na ina­nı­yor ve ça­lı­şan­la­rı­mı­zın hak­la­rı­nı iyi­leş­tir­mek için eli­miz­den ge­le­ni ya­pı­yo­ruz. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak ça­lı­şan­la­rı­mı­za hü­kü­met ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen as­ga­ri üc­ret­ten yüzde 28 daha faz­la­sı­nı ve­re­rek en düşük işçi ma­aşı­mı­zı 5 bin 435 TL’ye yük­selt­tik. Bu rakam ça­lı­şan­la­rı­mı­zın yap­tı­ğı işin ni­te­li­ği­ne ve ris­ki­ne göre fark­lı­lık gös­te­recek. İki yıl­dır ya­şa­nan pan­de­mi ve eko­no­mik kriz ko­şul­la­rı­na rağ­men bir yan­dan ken­ti­miz için ça­lış­ma­yı sür­dü­rür­ken bir yan­dan da ça­lı­şan­la­rı­mı­zı enf­las­yon kar­şı­sın­da ez­dir­me­mek için mü­ca­de­le edi­yo­ruz. Bu­gü­ne kadar ol­du­ğu gibi bun­dan son­ra­ki sü­reç­te de her zaman iş­çi­le­ri­mi­zin ya­nın­da ol­ma­yı sür­dü­re­ce­ğiz. Biz­le­ri aynı masa et­ra­fın­da bu­luş­tu­ra­rak toplu iş gö­rüş­me­le­ri­nin uz­laş­ma ile so­nuç­lan­ma­sı sü­re­ci­ne katkı sunan Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Özlem Çer­çi­oğ­lu’na ve Be­le­di­ye-İş Sen­di­ka­sı Aydın Şu­be­si yö­ne­ti­ci­le­ri­ne te­şek­kür edi­yor, söz­leş­me­nin tüm ça­lı­şan­la­rı­mı­za ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum” dedi.