Güncel

Aydın İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ve HABİTAT Der­ne­ği iş bir­li­ği pro­to­ko­lü im­za­lan­dı

Ge­liş­ti­ri­len iş­bir­li­ği kap­sa­mın­da yü­rü­tül­me­si plan­la­nan prog­ram­lar sa­ye­sin­de öğ­ret­men­le­rin di­ji­tal araç­lar yar­dı­mıy­la 21. yüz­yıl be­ce­ri­le­ri ve ka­pa­si­te ge­li­şim eği­tim­le­ri ile uy­gu­la­ma­lar ya­pa­bil­me­le­ri des­tek­le­necek.

Di­ji­tal araç­la­rı kul­la­na­bi­len ve 21. yüz­yıl be­ce­ri­le­ri ile il­gi­li çe­şit­li eği­tim­ler ala­rak dü­zen­le­nen et­kin­lik­le­re ka­tı­lım sağ­la­yan öğ­ret­men­le­rin ka­pa­si­te­le­ri­nin ge­li­şi­mi sağ­lan­dı­ğı gibi almış ol­duk­la­rı bu eği­tim­le­ri öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik uy­gu­la­ma­lar­la ak­tar­ma­la­rı da he­def­le­ni­yor.

Ay­rı­ca, pro­to­kol kap­sa­mın­da ya­pı­la­cak fa­ali­yet­ler ile Aydın İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len Aydın Di­ji­tal Dö­nü­şüm Pro­je­si­nin “bil­gi­sa­yar bi­lim­le­ri ala­nı­na il­gi­li ve bu ko­nu­da ye­te­nek­li öğ­ren­ci­le­rin ge­li­şim­le­ri­nin des­tek­len­me­si” he­de­fi­ne de katkı sağ­la­na­cak.

Proje hak­kın­da Aydın İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü’nden ya­pı­lan açık­la­ma­da; “Ha­ya­ta ge­çir­di­ği­miz Aydın Güçlü Ge­lecek Ge­li­şim Prog­ra­mı kap­sa­mın­da yü­rüt­tü­ğü­müz Aydın Di­ji­tal Dö­nü­şüm Pro­je­miz kap­sa­mın­da­ki fa­ali­yet­le­rin ve Ha­bi­tat Der­ne­ği’nin öğ­ret­men ka­pa­si­te ge­li­şi­mi odak­lı ve il­ko­kul, or­ta­okul, lise öğ­ren­ci­le­ri­ne yö­ne­lik di­ji­tal ve sos­yal far­kın­da­lık eği­tim­le­ri­nin Mü­dür­lü­ğü­müz ve Ha­bi­tat Der­ne­ği iş­bir­li­ğiy­le yü­rü­tül­me­si­ne dair pro­to­kol İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü­müz Sayın Sey­ful­lah Oku­muş ve Ha­bi­tat Der­ne­ği Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Sayın Sezai Hazır ta­ra­fın­dan imza al­tı­na alın­dı”