Güncel

Aydın’da “İnsan Hak­la­rı Eylem Planı Saha Ça­lış­ma­la­rı” ko­nu­lu panel

İnsan Hak­la­rı, Şid­det­le Sivil Mü­ca­de­le Bi­lin­ci­ni Güç­len­di­ri­ci Saha Ak­tör­le­ri Ye­tiş­tir­me Pro­je­si kap­sa­mın­da Aydın Va­li­si Hü­se­yin Aksoy, Vali Yar­dım­cı­sı Dr.​Meh­met Gö­dek­mer­dan ve İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Sey­ful­lah Oku­muş’un ka­tı­lım­la­rıy­la “İnsan Hak­la­rı Eylem Planı Saha Ça­lış­ma­la­rı” Pa­ne­li ,Aydın İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dür­lü­ğü Dr. Hi­da­yet Sayın Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ril­di.

Şid­det­le Mü­ca­de­le Vakfı Genel Baş­ka­nı Adem Solak, Vakıf Mü­te­vel­li He­ye­ti Baş­ka­nı Sayın Prof.​Dr. Yahya Mus­ta­fa Kes­kin ile Ma­ni­sa Celal Bayar Üni­ver­si­te­si Rek­tör Ve­ki­li Prof.​Dr. Mus­ta­fa Kazaz’ın ko­nuş­ma­cı ola­rak yer al­dı­ğı pa­ne­le; Aydın İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü yö­ne­ti­ci­le­ri, il ge­ne­lin­de görev yap­mak­ta olan 17 İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü, Reh­ber­lik ve Araş­tır­ma Mer­ke­zi Mü­dür­le­ri, Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­le­ri ile Efe­ler İlçesi resmi/özel okul ve kurum mü­dür­le­ri ile müdür yar­dım­cı­la­rı da ka­tıl­dı­lar.

Aydın İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü’nden ya­pı­lan açık­la­ma­da; “Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­mı­zın 2021/9 sa­yı­lı ge­nel­ge­si ile “Özgür Birey, Güçlü Top­lum; Daha De­mok­ra­tik bir Tür­ki­ye” viz­yo­nu doğ­rul­tu­sun­da insan hak­la­rı stan­dart­la­rı­nı yük­selt­mek ama­cıy­la ha­zır­la­nan İnsan Hak­la­rı Eylem Planı’nın Mart 2021 ta­ri­hin­de açık­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan anı­lan plan ge­re­ğin­ce ön­gö­rü­len fa­ali­yet­le­rin ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­ne baş­lan­mış­tır. Bu kap­sam­da bir­çok Ba­kan­lık ile Tür­ki­ye ge­ne­lin­de 25 dev­let üni­ver­si­te­si de pro­je­ye des­tek ver­mek­te­dir. İlk etap­ta Ada­let Ba­kan­lı­ğı, Şid­det­le Mü­ca­de­le Vakfı, Pay­daş Dev­let Üni­ver­si­te­le­ri, Ba­ğım­sız Ara­bu­lu­cu­lar Der­ne­ği ve Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi ile saha ça­lış­ma­la­rı pilot il­ler­de yü­rü­tül­mek­te­dir. Va­li­miz Sayın Hü­se­yin Aksoy, özel­lik­le son yıl­lar­da insan hak­la­rı ve şid­de­tin her tür­lü­sü­nün ön­len­me­si ko­nu­sun­da top­lu­mun her ke­si­min­den gerek kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rı­nın gerek aka­de­mis­yen­le­rin ve ge­rek­se sivil top­lum ör­güt­le­ri­nin hızlı bir bi­çim­de or­ga­ni­ze ola­rak ça­lış­tı­ğı­nı ifade ede­rek, pa­nel­de üze­rin­de özel­lik­le du­ru­la­cak olan “sos­yal ara­bu­lu­cu­luk” ro­lü­nün, en önem­li şid­det­le sivil mü­ca­de­le mo­de­li ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ve il­gi­li bi­rim­le­ri­ne bu an­lam­da ge­rek­si­nim du­yul­du­ğu­nu, ço­cuk­la­rı­mı­zın eği­ti­min her ba­sa­ma­ğın­da şid­de­te karşı eği­til­me­si ve küçük yaş­lar­dan iti­ba­ren bu bi­linç içe­ri­sin­de ye­tiş­ti­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti”