Güncel

Ku­şa­da­sı Belediyesi Kedi Tedavi Ünitesinin ya­pı­mın­da son aşa­ma­ya geldi

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan Ku­şa­da­sı Evcil Hay­van Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi’nde ha­ya­ta ge­çi­ri­len ‘kedi te­da­vi üni­te­si­nin’ yapım ça­lış­ma­la­rı hızla devam edi­yor.

Dış cephe in­şa­atı ta­mam­la­nan 110 met­re­ka­re­lik mer­ke­zin iç de­ko­ras­yo­nu da kısa süre içe­ri­sin­de bi­ti­ri­lecek. Hay­van dostu po­li­ti­ka­la­rıy­la tüm Tür­ki­ye’ye örnek olan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nden pro­to­kol­le dev­ral­dı­ğı Ku­şa­da­sı Evcil Hay­van Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi’nde can dost­la­rın bakım ve te­da­vi ko­şul­la­rı­nı güç­len­dir­mek için ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor. Bu kap­sam­da Ki­raz­lı Ma­hal­le­si’nde bu­lu­nan mer­kez­de, hay­van se­ver­le­rin de kat­kı­la­rıy­la inşa edi­len kedi te­da­vi üni­te­si­nin yapım ça­lış­ma­la­rın­da son aşa­ma­ya ge­lin­di. Ekip­ler ta­ra­fın­dan 110 met­re­ka­re­lik te­si­sin dış cep­he­si ile elekt­rik ve su te­si­sat­la­rı ta­mam­lan­dı. Aynı anda ba­kı­ma muh­taç ve hasta 150 ke­di­nin te­da­vi edi­le­bi­le­ce­ği bi­na­nın iç de­ko­ras­yon ça­lış­ma­la­rı da bit­mek üzere. Sa­de­ce ke­di­le­re özel ola­cak te­da­vi üni­te­si top­lam 5 bö­lüm­den olu­şa­cak. Ke­di­ler, Ku­şa­da­sı Evcil Hay­van Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi’nde gö­rev­li ve­te­ri­ner he­kim­ler ta­ra­fın­dan önce has­ta­lık­la­rı­na göre sı­nıf­lan­dı­rı­la­cak. Ar­dın­dan bu özel bö­lüm­ler­de ba­kı­ma alı­na­rak te­da­vi edi­lecek. Hemen ya­nın­da mut­fak ve can dost­la­rın ma­ma­la­rı­nın sağ­lık­lı ko­şul­lar­da sak­lan­ma­sı için soğuk hava de­po­su­nun yer ala­ca­ğı kedi te­da­vi üni­te­si­nin du­var­la­rı kedi fi­gür­le­riy­le süs­le­ne­rek mo­dern ve es­te­tik bir gö­rü­nü­me ka­vuş­tu­ru­la­cak.CAN DOST­LAR SICAK YU­VA­YA KA­VUŞ­TU­RU­LU­YOR

Ku­şa­da­sı Evcil Hay­van Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi’nde 2021 yı­lın­da yak­la­şık 2 bin 500 sa­hip­siz kedi ile kö­pe­ğin bakım ve te­da­vi­si ya­pıl­dı. Yine aynı yıl 402 kedi ve kö­pe­ği sa­hip­len­di­re­rek sıcak yu­va­ya ka­vuş­tu­ran mer­kez, sun­du­ğu kı­sır­laş­tır­ma ve te­da­vi hiz­me­tiy­le de önem­li bir gö­re­vi ye­ri­ne ge­ti­ri­yor. Mer­kez­de, 3 uzman ve­te­ri­ner ile 5 ve­te­ri­ner tek­nis­ye­ni görev ya­pı­yor.