Güncel

Aydın İli Oda Borsaları Müşterek Toplantısı

Aydın ili ve il­çe­le­ri Oda ve Bor­sa­la­rı Müş­te­rek Top­lan­tı­sı, Aydın Ti­ca­ret Bor­sa­sı ev sa­hip­li­ğin­de, Aydın ili ve il­çe­le­rin­de fa­ali­yet gös­te­ren dokuz Oda ve Bor­sa­nın Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan­la­rı, Mec­lis Baş­kan­la­rı ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti.

Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ser­dar Ak­do­ğan, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı Namık Kemal Day­lan ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Murat Bo­ra­nalp’in ka­tıl­dı­ğı top­lan­tı­da; Oda ve Bor­sa­la­rın ta­lep­le­ri, görüş ve öne­ri­le­ri gün­de­me geldi.Aydın böl­ge­siy­le il­gi­li; genel eko­no­mik durum, tu­rizm sek­tö­rü, ya­tı­rım, ula­şım, ih­ra­cat, ti­ca­ret, sağ­lık gibi gün­cel pek çok ko­nu­nun gün­de­me gel­di­ği top­lan­tı­da ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ser­dar Ak­do­ğan, ön­ce­lik­le bir­lik ve be­ra­ber­lik me­sa­jı verdi ve Aydın ilin­de­ki Oda-Bor­sa­la­rın bir­lik ve be­ra­ber­li­ğin­den duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­tir­di. Sa­de­ce ül­ke­mi­zin değil, tüm dün­ya­nın ka­otik bir or­tam­dan geç­ti­ği­ni ve dünya ge­ne­lin­de sı­kın­tı ya­şan­dı­ğı­nı söy­le­yen Ak­do­ğan ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da; tu­rizm se­zo­nun­dan bek­len­ti­le­ri­nin po­zi­tif yönde ol­du­ğu­nu be­lirt­ti “ancak Rus­ya- Uk­ray­na sa­va­şı­nın bir an önce bit­me­si ge­re­ki­yor” dedi. Sek­tö­rel so­run­la­rı da dile ge­ti­re­rek, özel­lik­le girdi ma­li­yet­le­rin­de­ki ar­tış­la­rın tu­riz­mi çok fazla et­ki­le­di­ği­ni ve tu­rizm sek­tö­rün­de gı­day­la il­gi­li Aydın böl­ge­si ola­rak, ça­lış­ma ve top­tan­cı­lar­la an­laş­ma ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­dı.

AK­DO­ĞAN KONG­RE MER­KEZİ’Nİ GÜN­DE­ME GETİRDİ

Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ser­dar Ak­do­ğan top­lan­tı­da Ku­şa­da­sı Efes Kong­re Mer­ke­zi’nin du­ru­mu­nu da gün­de­me ge­tir­di. “Ku­şa­da­sı’nda halen Av­ru­pa’nın en büyük Kong­re Mer­ke­zi atıl halde du­ru­yor. Bu­ra­da bir milli ser­vet var. Başka bir yerde Kong­re Mer­ke­zi yap­mak­tan­sa bu mer­ke­zin ha­ya­ta geç­me­si çok daha doğru olur. Kong­re Mer­ke­zi’nin sa­de­ce Ku­şa­da­sı’na değil tüm Aydın böl­ge­si­ne fay­da­sı ola­cak­tır. Ku­şa­da­sı Efes Kong­re Mer­ke­zi’nin du­ru­mu mut­la­ka sonuç ra­po­ru­na gir­me­li” dedi.

ZEYTİN AĞAÇ­LA­RI­NIN KESİLMESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Son za­man­lar­da çok fazla gün­dem­de olan, özel­lik­le in­şa­at alan­la­rı için zey­tin ağaç­la­rı­nın ke­sil­me­si­ni de gün­de­me ge­ti­ren Ak­do­ğan; zey­tin ağaç­la­rı­nın ke­sil­me­si­ne bir ko­or­di­nas­yon mer­ke­zi oluş­tu­ru­la­rak engel olun­ma­sı­nı is­te­di.

Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası’nın ta­nı­tım­la il­gi­li sos­yal medya he­sap­la­rı olan Ku­şa­da­sı Gü­ver­cin ile il­gi­li de bilgi veren Ak­do­ğan; Fa­ce­bo­ok’ta 1

Mil­yon 300 Binin üze­rin­de ta­kip­çi­si olan sos­yal medya he­sap­la­rı­nın Ku­şa­da­sı ve böl­ge­nin ta­nı­tı­mı­na büyük kat­kı­sı ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di ve he­sap­la­rın takip edil­me­si­ni is­te­di.

Aynı za­man­da, Aydın ili ve il­çe­le­rin­de fa­ali­yet gös­te­ren dokuz Oda ve Bor­sa­nın baş­kan­la­rı ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­nin fikir alış­ve­ri­şin­de bu­lun­du­ğu top­lan­tı, toplu fo­toğ­raf çe­ki­mi ile sona erdi.