Güncel

Kuşadası’nda Renkli İlköğretim Haftası Kutlaması

Her yıl okul­la­rın açıl­ma­sıy­la bir­lik­te kut­la­nan “İlköğ­re­tim Haf­ta­sı” ne­de­niy­le Ku­şa­da­sı’nda tören dü­zen­len­di.

Ku­şa­da­sı İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Mah­mut Esat Boz­kurt İlko­ku­lu’nda dü­zen­le­nen tö­re­ne Ku­şa­da­sı Kay­ma­ka­mı Sa­det­tin Yücel, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Özgür Bat­çı­oğ­lu, Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si Tu­rizm Fa­kül­te­si De­ka­nı Aziz Bos­tan, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü İbra­him Ata­man, İlçe Em­ni­yet Mü­dü­rü Meh­met Ali Berk­soy, diğer pro­to­kol üye­le­ri ve okul mü­dür­le­ri ka­tıl­dı. İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sıy­la baş­la­yan tören, Mah­mut Esat Boz­kurt İlko­ku­lu öğ­ren­ci­le­ri ta­ra­fın­dan ser­gi­le­nen gös­te­ri­ler ve oku­nan şi­ir­ler­le devam etti. 1, 2, 3 ve 4’üncü sı­nıf­lar­da oku­yan öğ­ren­ci­ler ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan skeç ile dans gös­te­ri­si renk­li gö­rün­tü­le­re sahne oldu.

Ye­ni­den yüz yüze eği­ti­me baş­la­ma­nın he­ye­ca­nı­nı ve mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­ten Ku­şa­da­sı İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü İbra­him Ata­man, “Eği­tim-öğ­re­tim yı­lı­na baş­lar­ken, ge­le­ce­ği­mi­zin te­mi­na­tı ço­cuk­la­rı­na en iyi im­kan­la­rı sağ­la­ma­ya ça­lı­şan aile­le­ri­nin ve fe­da­kar­lık­lar­la yur­dun her kö­şe­sin­de hiz­met veren öğ­ret­men­le­ri­mi­zin he­ye­ca­nı­nı ve coş­ku­su­nu yü­rek­ten pay­laş­tı­ğı­mı be­lirt­mek is­te­rim. Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün söy­le­di­ği gibi, en önem­li ve ve­rim­li va­zi­fe­le­ri­miz eği­tim ile öğ­re­tim iş­le­ri­dir. Eği­tim ve öğ­re­tim iş­le­rin­de mut­la­ka mu­zaf­fer olmak la­zım­dır. Bir mil­le­tin ha­ki­ki kur­tu­lu­şu ancak bu şe­kil­de müm­kün ola­bi­lir. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le, 2021-2022 eği­tim öğ­re­tim yı­lı­nın, başta sev­gi­li öğ­ren­ci­le­ri­miz ve öğ­ret­men­le­ri­miz olmak üzere tüm eği­tim ca­mi­amı­za ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum” dedi. Pro­to­kol üye­le­ri tö­re­nin ar­dın­dan Mah­mut Esat Boz­kurt 4-C sı­nı­fı­nın tem­si­li ilk der­si­ne ka­tıl­dı.