Güncel

Altın Güvercin’de hedef, uluslararası hale gelmek

Bu yıl 24’üncü kez dü­zen­le­nen Altın Gü­ver­cin Beste ve Müzik Ya­rış­ma­sı’nın final ge­ce­si ger­çek­leş­ti.

Ge­ce­nin açı­lı­şın­da ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, ya­rış­ma­yı ulus­la­ra­ra­sı pop müzik beste ya­rış­ma­sı ha­li­ne ge­tir­me­yi he­def­le­dik­le­ri­ni bil­dir­di.

Ku­şa­da­sı’nın kül­tü­rel ve sa­nat­sal yö­nü­nün öne çık­ma­sın­da kilit rol oy­na­yan ve bu yıl 24’ün­cü­sü dü­zen­le­nen Altın Gü­ver­cin Beste ve Müzik Ya­rış­ma­sı’nın final ge­ce­si ya­pıl­dı. İlçe­de­ki Altın Gü­ver­cin Amfi Ti­yat­ro’da dü­zen­le­nen ge­ce­de ko­nu­şan Baş­kan Günel, Altın Gü­ver­cin’i ulus­la­ra­ra­sı hale ge­tir­me­yi he­def­le­dik­le­ri­ni dile ge­tir­di.

Su­nu­cu­lu­ğu­nu ünlü te­le­viz­yon­cu Okan Ba­yül­gen’in yap­tı­ğı Tür­ki­ye’nin ilk ve tek beste ya­rış­ma­sı olan Altın Gü­ver­cin’de bi­rin­ci­li­ği Hande Ko­da­ma­noğ­lu bes­te­si Suat Suna’ya ait olan ‘Sev­gi­lim’ isim­li parça ile ka­zan­dı. Türk pop mü­zi­ği­nin se­vi­len sa­nat­çı­sı Nük­het Duru da şar­kı­la­rı ile fi­na­le damga vurdu.

Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ve Ku­şa­da­sı Altın Gü­ver­cin Kül­tür, Sanat ve Ta­nı­tım Vakfı (KUSAV) iş bir­li­ğin­de bu yıl 24’üncü kez mü­zik­se­ver­ler­le bu­luş­tu­ru­lan, ünlü te­le­viz­yon­cu Okan Ba­yül­gen’in su­nu­mu ile büyük renk kat­tı­ğı, Tele 1, Halk TV, Num­ber 1, Uçan­kuş ve Ba­ba­la TV’den canlı ya­yın­la­nan ge­ce­de sahne alan ya­rış­ma­nın Onur Ödülü sa­hi­bi ünlü pop müzik sa­nat­çı­sı Nük­het Duru ka­tı­lım­cı­la­ra muh­te­şem bir müzik zi­ya­fe­ti ya­şat­tı.

Final ge­ce­si­nin açı­lı­şın­da ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, bu yıl 24’ün­cü­sü ger­çek­le­şen Altın Gü­ver­cin Beste Ya­rış­ma­sı’nın fi­na­li­ne ka­tı­lıp, ken­di­le­ri­ni yal­nız bı­rak­ma­yan her­ke­se te­şek­kür ede­rek,

“Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak özel­lik­le pan­de­mi dö­ne­mi bo­yun­ca mü­zis­yen­le­rin ya­nın­da olduk. Ku­şa­da­sı’nı kül­tür ve sanat mer­ke­zi ya­par­ken, adı­nın da müzik ile anıl­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Altın Gü­ver­cin Beste Ya­rış­ma­sı’nın artık yeni bir he­de­fi var. Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Özlem Çer­çi­oğ­lu’nun teş­vik ve iş bir­li­ği ile Altın Gü­ver­cin’i ulus­la­ra­ra­sı pop müzik beste ya­rış­ma­sı ha­li­ne ge­tir­mek is­ti­yo­ruz.

Ya­rış­ma önce Ak­de­niz

ça­na­ğın­da­ki ül­ke­le­ri kap­sa­ya­cak. Ar­dın­dan da sı­nır­la­rı­nı daha da ge­liş­ti­re­ce­ğiz. Bu he­de­fe ulaş­ma ko­nu­sun­da ka­rar­lı­yız. Çünkü Altın Gü­ver­cin hala Tür­ki­ye’nin ilk ve tek beste ya­rış­ma­sı olma özel­li­ği­ni ko­ru­yor” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

BA­YÜL­GEN’DEN RENKLİ SUNUM

Ünlü te­le­viz­yon­cu Okan Ba­yül­gen’in renk­li su­nu­muy­la ger­çek­le­şen 24. Ku­şa­da­sı Altın Gü­ver­cin Beste Ya­rış­ma­sı’nda 10 fi­na­list, Tür­ki­ye’nin önem­li isim­le­rin­den Ali Rıza Tür­ker, Ahmet Gü­venç, Ayhan Si­ci­moğ­lu, Baha Bo­du­roğ­lu, Gül­taç Eviz, Işın Ka­ra­ca, İsken­der Pay­daş, İzzet Öz, Mine Mucur, Oğuz­han Uğur, Se­re­nad Bağ­can, Vedat Sak­man ve ya­rış­ma­ya geçen yıl ek­le­nen di­ji­tal oy­la­ma­nın tem­sil­ci­sin­den olu­şan jüri üye­le­ri önün­de bes­te­le­ri­ni ses­len­dir­di. Gala ge­ce­sin­de ya­pı­lan kura ile be­lir­le­nen sı­ra­la­ma­ya göre Hande

Ko­da­ma­noğ­lu ‘Sev­gi­lim’, Gülay Sezer ‘Ge­ce­nin Ayak­la­rı’, Er­cü­ment Vural ‘Yas Günüm Benim Bugün’, Kaan Beyru ‘Ya­şa­mak De­di­ğin’, Gökçe Özgül ‘Ölsek de Bit­mez’, Sırma Mun­yar ‘Di­so­nans’, Son­gül Eken-Ko­rat Eriş ‘Hüma’, Engin Özer ‘Dep­res­yon’, Ezgi Gür­büz ‘Bir Yolu Olsa’, Belma Gür­büz ‘Yıl­lar­dan Sonra’ isim­li bes­te­le­ri ile jüri kar­şı­sı­na çıktı.

‘ATA­TÜRK VE CUM­HURİYET DE­ĞER­LERİ’ VUR­GU­SU

Fi­na­list­le­rin per­for­mans­la­rı­nın ar­dın­dan Türk pop mü­zi­ği­nin se­vi­len sa­nat­çı­sı Nük­het Duru bir­bi­rin­den güzel şar­kı­la­rı­nı ka­tı­lım­cı­lar için ses­len­dir­di. Nük­het Duru sesi, yo­ru­mu ve sahne per­for­man­sı ile din­le­yi­ci­le­re muh­te­şem bir gece ya­şat­tı. Kon­se­rin ar­dın­dan Nük­het Duru’ya KUSAV Onur Ödülü, KUSAV Baş­ka­nı Le­vent Köylü ta­ra­fın­dan ve­ril­di. KUSAV Baş­ka­nı Köylü, Altın Gü­ver­cin’i bu yıl da ger­çek­leş­tir­me­nin mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek,

“KUSAV Vakfı bu se­ne­ki onur ödü­lü­nü sev­gi­li

Nük­het Duru’ya verme ka­ra­rı aldı.

Bizim bu ka­ra­rı alır­ken bazı kıs­tas­la­rı­mız var. İlki, mes­le­ğe uzun yıl­lar büyük değer kat­mış ol­ma­sı ve bu de­ğe­ri her geçen yıl ara­ta­rak sür­dür­me­si. İkin­ci­si ise sa­nat­çı­nın ken­din­den sonra gelen ne­sil­le­re

örnek ol­ma­sı. En önem­li kri­ter­le­ri­miz ara­sın­day­sa cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­cu­su Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün bu ül­ke­nin te­mel­le­ri­ne koy­du­ğu he­def­le­ri sür­dü­re­bil­me­si, buna inan­ma­sı ve bu yolda sa­na­tı­nı icra et­me­si” diye ko­nuş­tu.

ÖDÜL­LER TAKDİM EDİLDİ

Büyük jü­ri­nin de­ğer­len­dir­me­si­ne di­ji­tal oy­la­ma­nın so­nu­cu­nun da ek­len­me­siy­le Altın Gü­ver­cin’i bes­te­si Suat Suna’ya ait olan ‘Sev­gi­lim’ isim­li parça ile Hande Ko­da­ma­noğ­lu ka­zan­dı. Ko­da­ma­noğ­lu’na 100 bin li­ra­lık para ödü­lü­nü Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel ile Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li Evrim Ka­ra­koz tak­dim etti. Altın Gü­ver­cin Beste Ya­rış­ma­sı’nda ikin­ci­li­ği ve En İyi Yo­rum­cu ödü­lü­nü, bes­te­si Merve Öner De­mir­ci’ye ait olan ve Ezgi Gür­büz ta­ra­fın­dan ses­len­di­ri­len ‘Bir Yolu Olsa’ isim­li beste layık gö­rül­dü. Gür­büz, Gümüş Gü­ver­cin ödü­lü­nü CHP Parti Mec­li­si Üyesi ve Aydın Mil­let­ve­ki­li Bü­lent Tez­can ile İYİ Parti Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Berna Sukas’ın elin­den alır­ken, En İyi Yo­rum­cu ödü­lü­nü ya­rış­ma­nın ana spon­so­ru olan Eviz Yapı’nın sa­hi­bi Şakir Eviz verdi. Ya­rış­ma­da üçün­cü­lü­ğü 2019 yı­lı­nın bi­rin­ci­si olan Gökçe Özgül ‘Ölsek de Bit­mez’ isim­li bes­te­siy­le ka­zan­dı. Özgül’e Bronz Gü­ver­cin ödü­lü­nü Ayhan Si­ci­moğ­lu verdi.