Güncel

Pan’ın Teneffüsü Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si İbra­ma­ki Sanat Ga­le­ri­si, res­sam Meh­met Kap­çak’ın ‘Pan’ın Te­nef­fü­sü Ilık, Ok­şa­mak­ta Yüzü 2’ isim­li resim ser­gi­si­ne ev sa­hip­li­ği yap­ma­ya baş­la­dı.

Ak­ri­lik tek­nik­le ha­zır­lan­mış 44 ese­rin yer al­dı­ğı sergi bir hafta bo­yun­ca zi­ya­ret edi­le­bi­lir. Res­sam Meh­met Kap­çak’ın devam ni­te­li­ğin­de olan ‘Pan’ın Te­nef­fü­sü Ilık, Ok­şa­mak­ta Yüzü 2’ isim­li resim ser­gi­si İbra­ma­ki Sanat Ga­le­ri­si’nde dü­zen­le­nen bir kok­teyl ile ka­pı­la­rı­nı açtı. Ak­ri­lik tek­nik­le ha­zır­lan­mış 44 ese­rin yer al­dı­ğı sergi sa­nat­se­ver­le­rin be­ğe­ni­si­ni aldı. Sa­nat­çı­nın ‘keçi’ fi­gü­rü­nü kul­la­na­rak öte­ki­leş­ti­ril­miş, hak­sız­lı­ğa uğ­ra­mış ve dış­lan­mış in­san­la­rı tas­vir et­ti­ği eser­ler, İbra­ma­ki Sanat Ga­le­ri­si’nde 28 Ocak Cuma gü­nü­ne kadar gö­rü­le­bi­lir.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne ev sa­hip­li­ğin­den do­la­yı çok te­şek­kür et­ti­ği­ni be­lir­ten Meh­met Kap­çak, “Re­sim­le­ri­mi ha­zır­lar­ken, şair Beh­çet Ne­ca­ti­gil’in’in ‘Kır Şar­kı­sı’ isim­li şi­irin­den esin­len­dim. Ağır­lık­lı ola­rak pro­fil­den çiz­di­ğim fark­lı form­lar­da­ki keçi fi­gür­le­riy­le özgün bir dil oluş­tur­ma­ya ça­lış­tım. Keçi fi­gü­rü benim için eser­le­rim­de is­te­dik­le­ri­mi an­lat­ma­nın yolu oldu”

dedi.