Güncel

Çev­re­ci otele te­şek­kür bel­ge­si ve­ril­di

Bu sene Ca­ret­ta ca­ret­ta cinsi deniz kap­lum­ba­ğa­sı yu­mur­ta­la­rı­nı ilk defa bir ote­lin pla­jı­na bı­rak­mış­tı. Otel ça­lı­şan­la­rı­nın du­yar­lı­lı­ğı sa­ye­sin­de plaja bı­ra­kı­lan yu­mur­ta­lar ko­run­du­ğu için ne­re­dey­se ta­ma­mı­na ya­kı­nı kur­ta­rıl­mış ve yu­mur­ta­dan çı­ka­rak de­niz­le bu­luş­muş­tu.

Bu çevre dostu dav­ra­nış­la­rı yet­ki­li­le­rin gö­zün­den kaç­ma­dı ve te­şek­kür bel­ge­siy­le ödül­len­di­ril­di­ler. Ko­nuy­la il­gi­li ola­rak EKO­DOSD (Ku­şa­da­sı Eko­sis­te­mi Ko­ru­ma ve Doğa Se­ven­ler Der­ne­ği) baş­ka­nı Ba­hat­tin Sü­rü­cü şu açık­la­ma­lar­da bu­lun­du; ‘’ Didim’de fa­ali­yet gös­te­ren Aqu­asis Otel kum­sa­lı­na ilk defa bir Ca­ret­ta ca­ret­ta yuva ya­pa­rak 83 yu­mur­ta bı­rak­mış­tı.57 gün­lük bek­le­me­den sonra 60 Ca­ret­ta ca­ret­ta yav­ru­su sağ­lık­lı bir şe­kil­de de­ni­ze gön­de­ril­miş­ti. Otel sa­hi­bi ve yö­ne­ti­mi ta­ra­fın­dan yuva ala­nı­na özel ilgi gös­te­ril­miş ve otel ça­lı­şan­la­rı­na 45. Gün­den sonra neler yap­ma­la­rı ge­rek­ti­ğiy­le il­gi­li bir eği­tim ve­ril­miş­ti.

Yuva ala­nı­nın ti­tiz­lik­le dü­zen­li ola­rak kont­rol­le­ri ger­çek­leş­ti­ril­miş ve yuva kont­rol açı­lı­şın­da yav­ru­lar de­ni­ze gön­de­ril­miş­ti. Güney kı­yı­la­rı­mız­da zaman zaman bazı is­ten­me­yen du­rum­lar oluş­sa da Didim Aqu­asis otel tüm bu olum­suz du­rum­la­rı da dü­şü­ne­rek yuva ala­nı­na du­yar­lı­lık­la yak­laş­mış ve her türlü im­kan­la­rı sağ­la­mış­tır. Ca­ret­ta ca­ret­ta yuva alanı ko­ru­ma ça­lış­ma­la­rı­na gös­ter­miş ol­duk­la­rı ilgi ve du­yar­lı­lık ne­de­niy­le Aqu­asis otel sa­hi­bi Kadir Ka­ra­ka­ya ve oğlu KODER yö­ne­tim ku­ru­lu üyesi Burak Ka­ra­ka­ya’ya EKO­DOSD’un te­şek­kür bel­ge­si tak­dim edil­di. Gerek ken­di­si­nin, ge­rek­se ote­lin­de ko­nak­la­yan yerli ya­ban­cı mi­sa­fir­le­rin Ca­ret­ta ca­ret­ta yav­ru­la­rı­nın de­ni­ze sağ­lık­lı bir şe­kil­de ulaş­ma­sın­dan son de­re­ce mutlu ol­duk­la­rı­nı söy­le­yen Ka­ra­ka­ya, böyle du­rum­lar­da on­la­rın ko­run­ma­sı ve ya­şa­ma­sı için her zaman katkı ver­me­ye hazır ol­duk­la­rı­nı bil­dir­di’’