Güncel

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde HAP toplantısı

Kuşadası Devlet Hastanesi Sivil Savunma Biriminin koordinasyonunda, (HAP) Hastane Afet Planı’na göre düzenlenen masa başı tatbikatında olası bir afet durumunda hazırlanan plana göre hastanedeki yönetim ekibinin ve diğer personellerin görevleri ele alındı.

HAP Başkanı Hastane Başhekimi) Uzm. Dr. Yusuf Kuyucur başkanlığındaki olay yönetim ekibi ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Ekici’nin de katılımı ile birlikte yürütülen Masa Başı tatbikat, hastane toplantı salonunda (gerçekleştirildi.

Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde senaryoya göre, yönetim ekibinin sorumlulukları, toplanma, tahliye ve müdahale şekilleri belirlendi. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı yürütülmesi, operasyon, lojistik, planlama, finans, halkla ilişkiler, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi gibi konularda imkân ve kabiliyetlerin denenmesi, bu konularda işbirliğinin geliştirilmesi yönünde yapılması gerekenler tatbikatta gözden geçirildi.