Güncel

CAMA HAYAT VERİYORLAR

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen “Alevde cam işleme kursu” ile kursiyerler hayal güçlerini katarak adeta cama hayat verirken, aynı zamanda cam sanatının yaşatılmasına ve gelişmesine de katkı sağlıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri’nin ücretsiz el sanatları kurslarından biri olan alevde cam işleme kursu vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor.Kursta özel cam işleme ocağı imkanı ile eğitim kapsamında kursiyerlere camdan boncuk, takı, süs eşyası, çeşitli figürler tasarlama eğitimi veriliyor.

“HAYAL GÜÇLERİNİ KATIYORLAR”

Alevde cam işleme kursu eğitmeni Aylin Başkaya, cam sanatına ilgi duyan ve kursa katılmak isteyenlerin sayısının her yıl arttığını ifade ederek, "2015 yılından bu yana alevde cam işleme kursu atölyemiz hizmet veriyor. O yıldan bu yana aktif bir şekilde eğitimimiz devam ediyor. Kursiyerlerimiz boncuk yapımıyla teknikleri öğrendikten sonra kendi hayal güçlerini katarak farklı aksesuar ve figürler çalışıyorlar. Cam işleme sanatında ilerleyen kursiyerlerimiz camdan çeşitli figürler tasarlıyor. Bu anlamda kursumuz yoğun ilgi görüyor. Bende bu durumdan çok mutluyum” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIMIZ ÇERÇİOĞLU’NU ÇOK SEVİYORUZ”

Alevde Cam İşleme kursuna büyük mutlulukla geldiğini belirten kursiyerden Ayşe Cantez, ise “Açıldığından beri bu kursa geliyorum. Kursa gelirken ayrı bir heyecan duyuyorum. Çünkü kendi hayal gücümüzle bir sanat icra ediyoruz. Bu güzel bir duygu. Aydın’da böyle bir kursun olması çok güzel. Daha da bu imkanın yayılmasını istiyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na bize bu imkanı verdiği için teşekkür ediyorum. Kendisini çok seviyoruz” diye konuştu. Ayhan Aktaş ise kendilerini el sanatlarıyla buluşturan ve el becerilerinin bu kurs ile farkına varmalarını sağlayan Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek “Burada olmak kendimi iyi hissetmemi sağlıyor. İyi ki Kültür Merkezleri böyle bir kurs açmış” diye konuştu.